Offices

An inspiring place to work

Flexible, modern office space will support jobs in the area, with the income used to pay for the Almshouses. A triple height entrance lobby will front Blackfriars Road. 10% of the office space will be let on affordable rents.

The reception will connect to the new public house, with a café available during the earlier part of the day. Breakout spaces and shared meeting tables overlook the lobby from a mezzanine level, to encourage more flexible working patterns

We are encouraging people to cycle to work by providing more than 450 cycle stands in the basement, plus showers and changing rooms, bike maintenance facilities and a bike concierge service for external office visitors

Wellbeing and sustainability are key factors. We are providing large roof terraces on different levels and investigating the use of openable windows for natural ventilation

offices floor plan

The scheme provides approx. 22,500 m2 NIA of flexible high quality office accommodation.

balckfriars

Facades inspired by site history

Like the cloth which used to be stretched to dry on site, the new facade is conceived as a fabric, pinned at the top and bottom. Primary vertical and secondary horizontal threads of terracotta are woven together to hang on the building.

The facades will be made of terracotta which is a material widely used
throughout Southwark. This material sits comfortably amongst the new glass office buildings on Blackfriars Road and the historic brick buildings on Chancel Street and elsewhere.

Blackfriars road

The offices will be a smooth glazed natural coloured terracotta, whilst the Almshouses will be yellow brick coloured with a rough textured finish. The green glazed tiles found on the ground floor of the Soap Factory Building next door (directly to the south) are used in the office entrance facades. Like the cloth which used to be stretched to dry on site, the new facade is conceived as a fabric, pinned at the top and bottom. Primary vertical and secondary horizontal threads of terracotta are woven together to hang on the building.

The terracotta is stretched around curved corners to soften the building form. The facade is lifted up to announce the office entrance on Blackfriars Road, whilst the facade of the Almshouses comes to the ground creating a more domestic feel.

mum and daughter

Sustained social benefit

The many benefits delivered by this exciting mixed-use scheme include:

An improved provision of Almshouse accommodation for the existing residents of the site
100% wheelchair accessible Almshouses
The provision of an enlarged Prince William Henry public house with indoor and outdoor spaces
An increased number of truly affordable homes for older Southwark residents
The provision of new landscaped gardens and public walkways (comprising one third of the site) including a new east-west pedestrian link in the form of “Edwards’ Walk”
The creation of affordable workspace
The creation of exceptional residential accommodation focused on an inclusive and supportive environment for all residents
The creation of a vibrant and striking presence onto Blackfriars Road in the form of a mixed-use active frontage
The creation of office accommodation to support new jobs in this highly accessible location
A new hub accommodating community and charitable space
Sustainable energy through the use of air source heat pumps and solar panels
The provision of over 450 cycle spaces together with showers and changing facilities
A car-free development

best replica watches with swiss movements, sale in USA and UK, Worldwide free shipping, 30 Days Free Return , SSL Safety, Paypal for Regular orders, BIG Discount When Buy 2 More!